Ta ner träden

Tjenare bloggen! Vad ska vi prata idag om inte lite natur och skog, det känns som att vi verkligen är rätt i tiden för det. Knopparna på träden börjar blomma ut här i Alingsås och man kan se hur naturen blir mer färgglad. Jag befinner mig på gården i Alingsås och behöver hjälp med lite trädfällning. Kanske lite märkligt att jag skriver om hur knopparna blommar och hur fin naturen är samtidigt som jag ska anlita trädfällning. Men jag hade inte tänkt att fälla några friska och levande träd utan det är förmultna och döda träd som jag måste ta ner innan de välter av sig själva och förstör omgivningen. Jag skulle aldrig få för mig att genomföra en trädfällning så här års när naturen är som absolut finast, men det är inte särskilt vackert när det finns ett antal träd på gården som inte växer mer och som inte har några löv eller blommor. Då tar jag hellre ner dem för att få en mer finare och levande trädgård där naturen får leva fritt. Jag vet faktiskt inte hur det kommer sig att dessa träd har dött, de blommade fint förra sommaren och då fanns aldrig tanken på någon trädfällning, men nu är det lika bra att ta ner dem och se om man kan spara något virke för att använda till braskaminen eller för att elda i badtunnan. Det är lika bra att försöka ta vara på träden när de ändå behöver fällas. I övrigt är det en fantastisk dag vi har i Alingsås och det känns som att vi har börjat vänja oss vid det här nu även om jag tror att det inte skulle sitta fel med lite regn för gräsmattan och alla blommorna. Någon skur eller så hade inte skadat för min trädgård kan jag säga!

Du gillar kanske också...